Velodrom Millenáris

Budapest, 2014. július 19.

Velodrom Millenaris 2014

Múlt szombaton került megrendezésre a Velodrom Millenáris, a hazai oldtimer találkozók egyik üde színfoltja. A Millenárison nem csak a járművek idézik meg a múltat, hanem a korhű ruhákba bújt gazdáik is. A büszke tulajdonosok mellett a nézőközönség jelentős része is az alkalomnak megfelelően öltözik fel. Így - hacsak néhány órára is - az ember akarva-akaratlanul is évtizedeket repül vissza az időben. Az időutazáshoz a Velodrom és környezete is nagyban hozzájárul. A családias hangulatú rendezvény igazi különlegességet az adja, hogy a járművek a nagy dőlésszögű oválpályára is felhajthatnak. Ezáltal a nézők a régi járműveket működés közben is láthatják, hallhatják, szagolhatják, így igazán fantasztikus élményeket szerezhetnek testközelből. Bevallom, még most is libabőrös leszek, ha a körözgető idős gépekre gondolok!
A hétvégén készített fényképeimet feltöltöttem a galériába. A diavetítés elindításához kattints a csodaszép Renault R17 Gordini képére!

 

2014.07.22.

Fejlesztés alatt: Egyszabadságfokú csillapított rendszer szabad mozgását modellező program

A futóművek cikksorozat rugózással és lengéscsillapítással foglalkozó részének könnyebb megértéséhez készül ez az egyszerű szoftver.