Salgo Rallye 2018

Salgó Rallye 2018

Salgótarján, 2018. augusztus 31 - szeptember 2.

Salgó Rallye 2018

Szeptember első hétvégéjén került megrendezésre a környék legnagyobb autós eseménye, a Salgó Rallye. Idén az ORB indulók mellett az ORC és a Rallye 2 mezőnye, valamint a Historic kategóriában induló versenyzők is megmérettették magukat a borsodi és nógrádi aszfaltos pályákon. Mitöbb, szombaton Cereden a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság (MARB) pilótái is volán mögé ültek. Péntek délután az ózdi prológgal kezdődött a verseny, majd szombaton egymás után következtek a híres aszfaltos gyorsaságik: a királdi körgyors, Domaháza - Zabar, Cered - Zagyvaróna. Először került megrendezésre egy belvárosi szuper speciál szakasz Salgótarjánban, ami a visszajelzések alapján elnyerte mind a nézők, mind a versenyzők tetszését. Sajnos a sok baleset miatt rendkívül nagy csúszással lett megtartva a szombati nap, az amúgy is zsúfolt menetrend alaposan felborult. Vasárnap sem alakult kedvezőbben a helyzet, a Zagyvaróna - Cered (előző naphoz képest ellentétes irányban), Sámsonháza - Nagykeresztúr, Vizslás - Kazár - Salgótarján szakaszok ugyancsak jelentős késéssel indultak. A versenyt a Skoda Fabia R5-tel induló Vincze Ferenc - Holczer Dániel páros nyerte. Gratulálok nekik!
Természetesen kint voltam a pálya mellett, de a sok csúszás alaposan áthúzta a terveimet, kevesebb helyre jutottam el, mint szerettem volna. Egy rövid válogatást feltettem a képeimből a galériába. A kis képre kattintva diavetítés indul.
A közeljövőben kisebb frissítésen fog átesni az olajleírásos szekció. Az eltelt évek alatt egyes teljesítményszint kategóriák elavultak, illetve újak kerültek bevezetésre. Szívesen veszem ezzel kapcsolatban (is) bármilyen észrevételed, ha van!

2018.09.15.

Fejlesztés alatt: Egyszabadságfokú csillapított rendszer szabad mozgását modellező program

A futóművek cikksorozat rugózással és lengéscsillapítással foglalkozó részének könnyebb megértéséhez készül ez az egyszerű szoftver.